XX. Doni Hősök Emléktúra – HZSE

XX. Doni Hősök Emléktúra

A sportegyesület elnöke és alelnöke különböző útvonalon, kizárólag hegyi földutakon, napi 17-27 km-es valós teljesítménnyel tisztelgett az 1943. februári doni áttöréskor elesett, megsebesült és szerencsésen hazatérő katonák és munkaszolgálatosok előtt.

A doni katasztrófa áldozatai előtt tisztelgő Doni Hősök Emléktúrát az éven is a Magyar Tartalékosok Szövetsége szervezete meg.2020 januárjában tíz különböző helyszínen rendeztek megemlékezést, azok helyszínei között hegyi utakon, gyalogtúrával, teljes menetfelszerelésben.

A Honvéd Zrínyi Sportegyesület elnöke és alelnöke a székesfehérvári megemlékezést követően a Tardos – Héreg – Bajna – Gyermely útvonalon három napig menetelő menetszázadokhoz csatlakoztak.A községekben megnyitó ünnepséggel kezdődött a programsorozat, amely során megemlékeztek a második világháborúban harcoló magyar honvédekről. A visszaemlékezések nem csak a háborúban elesett katonák előtt tisztelegtek, hanem mindazok előtt is, akik a Donnál harcoltak és épségben sikerült szeretteikhez hazatérniük.

Az emléktúra útvonalán az érintett községek vezetői és lakosai szintén örömmel vették a hivatásos, szerződéses és tartalékos katonák, valamint hagyományőrök érkezését és múltidézését.

vissza