Versenybeszámoló: A HZSE Önvédelem és Közelharc szakosztályának késharc versenye – HZSE

Versenybeszámoló: A HZSE Önvédelem és Közelharc szakosztályának késharc versenye

2020. október 29-én első ízben került megrendezésre a Honvéd Zrínyi Sportegyesület Önvédelem és Közelharc szakosztályának késharc versenye. A házi versenyen harcművészeti stílustól függetlenül bárkinek lehetősége nyílt a nevezésre férfi és női kategóriában egyaránt. A nevezést leadókközül hárman betegség és sérülés miatt nem tudtak megjelenni, a megmérettetés estéjén így is 18 versenyző vonult fel a küzdőtéren, akik közt a hölgyek is hangsúlyos arányban képviseltették magukat.

A verseny vigaszágas kieséses rendszerben zajlott egyedi szabálykönyv alapján, mely egyfajta hibridje a semi- és fullcontact küzdelmi rendszereknek. A mérkőzések során megengedett technikának számított az ütés, rúgás és földrevitel, ugyanakkor pontot csak a késsel elért, érvényesnek számító találtat jelentett. A küzdelmek során kötelező volt a teljes arcot és szemet is megóvó, plexis fejvédő használata. Minden mérkőzést három pontozóbíró és két állandó segítő vezetett le, akiknek ezúton is köszönjük a munkáját!

A verseny során minden mérkőzés szoros pontozással dőlt el, több esetben hosszabbítással és egy-egy pont különbséggel. Könnyű győzelem nem volt. Bár a versenyen több fegyveres harcművészeti stílus és több rutinos versenyző is képviseltette magát, a HZSE sportolói mindkét kategóriában szép eredményeket értek el. A női kategóriában két honvéd tisztjelölt hölgy is a dobogóra állhatott, Fehér Alexandra első, Réti Andrea harmadik helyezést ért el. A férfi kategóriában a szintén HZSE tag Nagy Szilárd harmadik helyezést ért el. A dobogós helyezetteknek ezúton is gratulálunk az elért eredményhez!

A verseny során a résztvevők nem pusztán fegyelmezetten viselkedtek, hanem mindannyian kiemelkedő sportszerűséről tettek tanulságot!

vissza