NATO akadálypálya AKP verseny – HZSE

NATO akadálypálya AKP verseny

Nemzeti ünnepünk, Október 23-a tiszteletére akadálypálya verseny került megrendezésre a Zrínyi Miklós laktanyában. A verseny védnökei Farkas László ny. alezredes, HOSOSZ elnök és Dr. Petruska Ferenc alezredes a HZSE elnöke voltak. A verseny lebonyolításáért a Katonai Testnevelési és Sportközpont testnevelő tanárai voltak felelősek. Egyéni és csapatverseny zajlott, női és férfi kategóriában. Az egyéni versenyzők, férfiak esetében 20 a nők 16 akadályelem leküzdését követően kerültek értékelésre és rangsorolásra az elért idejük alapján. 

A csapatváltóba 4 fős egységekkel nevezhettek a férfiak, 3 fős egységgel a nők. A fiúknál 5 akadályelem jutott minden csapattagra és kézráütéssel történt a váltás. A lányoknál az első futó 6, a többiek 5-5 akadályelem gyors abszolválásával járultak hozzá a minél jobb csapateredmény eléréséhez. Természetesen a 3 női csapat külön versenyt vívott egymással. Azonban kijelenthető, hogy nagyon figyelemre méltó eredmények születtek. 

A férfiak versenyébe 14 csapat adta le a nevezését. Az összesorsolt csapatok versengtek egymással, majd az elért eredmények alapján kialakult a rangsor. A legjobb 8 időt futott csapat folytathatta tovább a küzdelmeket, majd a legjobb 4 csapat bekerült a „final four-ba”.   A döntők hihetetlen izgalmakat hoztak.

Az esemény sérülésmentes volt. A díjakat Bánszki Gábor alezredes és Detre Zoltán alezredes adta át a helyezetteknek. 

vissza