Vörös György Nekrológ – HZSE

Vörös György Nekrológ

Tisztelt Sportolók!

Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatom, hogy 2021. január 7-én elhunyt hosszan tartó súlyos betegsége után, életének 62. évében Vörös György örökös magyar bajnok tollaslabdázónk.  Néhány gondolat Gyuri páratlan sportteljesítményéről: 

– Örökös magyar bajnok. 

  • Összesen 29 magyar bajnoki címet szerzett. Ebből férfi egyes 5 db, férfi páros 7 db, vegyes páros 9 db, csapat 8 db.

– Első bajnoki címeit 1981-ben szerezte. Ebben az évben mind férfi egyesben, mind férfi párosban, mind vegyes párosban győzni tudott, és csapatban is magyar bajnoki címet szerzett.

– Utolsó egyéni bajnoki címeit pedig 1994-ben szerezte meg, amikor férfi párosban és vegyes párosban ért fel a csúcsra.

– Az 1995­-1996-os szezonban szerezte utolsó, 29. bajnoki címét, amikor csapatban lett országos bajnok. Megjegyzem, ezidáig az utolsó magyar csapatbajnoki cím, amit budapesti csapat hódított el, azóta minden szezonban vidéki csapatok örülhettek.

–  Háromszor volt az év tollaslabdázója.

– A Magyar Tollaslabda Szövetség elnökségének is tagja volt.

– Nevelőegyesületéhez (HZSE) egész életében hűséges volt. Játékosként, szakosztályvezetőként és edzőként is mindig a „zrínyis” színeket képviselte.

– Edzőként részt vett többek között az 1992-es olimpiára kijutó Dakó Andrea, majd az 1996-os nyári játékokon részt vevő Ódor Andrea felkészítésében, de a versenyzőkön kívül számos ifjúsági és szabadidős játékossal szerettette meg a sportágat csoportos edzések, egyéni foglalkozások, edzőtáborok keretében.

– Életének utolsó éveiben edzőként, szakosztályvezetőként és versenyszervezőként tevékenykedett. A Zrínyi Amatőr Tollaslabda Versenyek életre hívásával az ország egyik legnépszerűbb, ha nem a legnépszerűbb szabadidős versenysorozatának alkotója  és házigazdája volt.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

vissza