Ligarögbi

HZSE Ligarögbi Szakosztály

Elnök neve: Grimm Lénárd

Elérhetősége: +36305697096,  grimmlenard90@gmail.com

Tagok köre: nő, férfi, gyermek

Szakosztály leírása: Taktikai csapatjáték, ahol egy ovális formájú labdát kell eljuttatni az ellenfél területe mögé, felvállalva a harcot, a fegyelmezett küzdőszellem jegyében. A szakosztály 2015-ben alakult. Az eltelt időben a szakosztály több nemzetközi szereplése is volt. Klub szinten játszottunk az Oxfordi Egyetem Ligrögbi csapatával 2017-ben.
A ligarögbi egy full contact sportág, de 2016 óta a szakosztályon belül lehetőség van EuroTag szakágat is kipróbálni, ami, egy semi-contact irányvonal, amelyet kortól és nemtől függetlenül el lehet kezdeni, de akár versenyszerűen is űzhető, nemzetközi szinten is.    

Elért eredmények: A szakosztály folyamatosan tagokat adott a nemzeti válogatottba, 2016-ban a szakosztály adta annak a nemzeti csapatnak a gerincét, amely az angol egyetemi válogatott ellen lépett pályára.   Klub szinten játszottunk az Oxfordi Egyetem Ligrögbi csapatával 2017-ben, valamint több játékosunk megjárta és pályára is lépett Ausztráliában a 2018-ban megrendezett Feltörekvő Nemzetek Világbajnokságán (Amatőr Világbajnokság). Ezen kívül rendszeresen részt vettünk  a csehországi bajnokságban, ahol több fordulót megnyert a szakosztály.

Edzések: Tervezetten az újra indulást követően: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, 1101 Budapest, Hungária krt. 9-11., szerda 19:30-20:30