Népszerű volt a váltóverseny és a búvárúszás a kari úszóbajnokságon – HZSE

Népszerű volt a váltóverseny és a búvárúszás a kari úszóbajnokságon

Úszóbajnoksággal zárult december hatodikán a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) Katonai Testnevelési és Sportközpont munkatársai által szervezett idei kari sportversenysorozat.

A honvéd tisztjelöltek részére meghirdetett versenynek a Ludovika Aréna uszodája adott otthont. A jó hangulatú és izgalmas eseményen kilenc versenyszámban indulhattak a hallgatók. Érmekért és a Honvéd Zrínyi Sportegyesület által felajánlott díjakért, négy úszásnemet 50 és 100 méteres, míg a búvárúszást 25 méteres távon kellett teljesíteni. A versenyszámok fénypontja a 4X50 méteres gyorsváltó volt, ahol fiúk és lányok egymást támogatva, igazi csapatként küzdöttek az első helyért.

A kari úszóbajnokság nagy népszerűségnek örvend a hallgatók körében. Nem csak a teljesítőképességük határait feszegetik ilyenkor a versenyzők, hanem egyfajta lehetőség az úszás gyakorlására. Az úszástudás kiemelt fontosságú egy honvéd tisztjelölt számára, mert amellett, hogy egyetemi tanulmányaik egyik vizsgaeleme, a későbbi katonai pályafutásuk nélkülözhetetlen alap köve. 

A versenyen aranyérmet szerzett úszók: Majoros Krisztián, Szignárovics Dorina, Lajos Luca, Deák Anna, Süle Gabriella, Szollár Csongor, Fekete Ákos, Palkovics Vivien honvéd tisztjelöltek. A 4×50 méteres gyorsváltó tagjai aranyérmes tagjai: Szignárovics Dorina, Varjú Gergő, Fekete Ákos és Majoros Krisztinán honvéd tisztjelöltek voltak.

vissza