2023/2024 NB2 Záróforduló – Rögbi mérkőzés a Zrínyi Miklós Laktanyában és Egyetemi Campuson – HZSE

2023/2024 NB2 Záróforduló – Rögbi mérkőzés a Zrínyi Miklós Laktanyában és Egyetemi Campuson

2024.05.04-én került megrendezésre a Magyar Rögbi Szövetség által szervezett NBII 10. és egyben a másodosztály zárófordulója. Ebben a sportegyesületünk (HZSE) Ligarögbi Szakosztály keretein belül induló Budapesti Kosok fogadták hazai pályán a szentesi és kecskeméti játékosokból álló SZEKERCE csapatát.
Sajnos a hazai csapat a 9. fordulóban Székesfehérváron elszenvedte az idei első vereségét, ezért a bajnoki cím megnyeréséhez a záró fordulóban nagyarányú győzelemre volt szükség, hogy az esély az aranyéremre megmaradjon.
Ennek tükrében a csapatunk mindenre készen lépett a pályára.
A HZSE kezdőcsapatában három, addig a mérkőzésre nevezett keretben további egy fő olyan játékos kapott helyet, akik a Magyar Honvédségben vagy Honvédelmi Minisztériumban teljesítenek szolgálatot. A kezdőrúgás pillanatában két katonatiszt, még pedig Nagy Gergely főhadnagy, Grimm Lénárd főhadnagy, valamint Goletz Géza szakaszvezető volt a pályán. A mérkőzés második felében kapott játéklehetőséget Sohodóczki Tamás honvéd tisztjelölt.
A mérkőzés 14:00-kor vette kezdetét. A csapatunk igyekezett minél nagyobb nyomást helyezni a vendégcsapatra. A Budapesti Kosokat a SZEKERCE egy labdavesztést követően egy gyors támadással meglepte. A pálya szélén a vendégcsapat szélső játékosa rést talált a védelmünkön és azon áttörve megszerezte a vendégek első pontjait a mérkőzés 6. percében. Szerencsére a hazai pálya, valamint a kötelező feladat, hogy mindenáron győzni kell, erősebb és motiválóbb volt, mint a meglepetésszerű gyors vendég vezetés okozta leblokkolás. A csapatunk gyorsan rendezni tudta sorait és 19. percben már döntetlen volt az állás. A gyors egyenlítés a Kosok játékosaiban valamit elindított és a mérkőzés további részében teljesen dominálták a játékot. A félidőre jelentős hazai vezetéssel tértek a 10 perces szünetre a csapatok.
Suiogan Károly, a hazai csapat edzője a pihenő alatt további instrukciókkal látta el a csapatot és prognosztizálta a cseréket, hogy a csapat lendülete töretlen maradjon.
A második félidőre a Budapesti Kosok nyomása nem enyhült a vendégeken, ami további pontokat eredményezett a HZSE csapatának. A SZEKERCE mindent megtett, hogy lefaragjon a hátrányából, de a Kosok védekezésén további réseket nem találtak. A Kosok motiváltsága és szervezettsége olyan elegyet képezett ezen a napon, amivel a vendégek nem tudtak a mérkőzés további részében mit kezdeni.
A Budapesti Kosok csapata a mérkőzés végére teljesítette a kezdő sípszó előtt kapott feladatot és nagyarányú győzelmet aratott a vendégek felett. A végeredmény Budapesti Kosok -SZEKERCE: 89 – 7.
Mindkét csapatról elmondható, hogy tisztán és sportszerűen játszott, de kontakt sporthoz méltóan keményen. A mérkőzés végig a rögbi szellemiségében zajlott.
Sajnos a mérkőzés vége előtt a csapatkapitányunk, Máthe Zoltán megsérült, akinek ezúton is mielőbbi gyors felépülést kívánunk.
A remény, hogy a csapat a bajnokságot az 1. helyen végzi a mérkőzést követően még élt. A forduló másik mérkőzésének eredményétől függött a hazai csapat tabellán elfoglalt végső helyezése. A forduló másik meghatározó mérkőzésén a debreceni csapat fogadta az éllovas székesfehérvári egyesületet. A mérkőzésen a Fehérvári Rugby Club győzedelmeskedett a DEAC csapata felett 21-18 arányban, ezért a 2023/2024 NB2 kiírást a székesfehérvári csapat nyerte, melyhez ezúton is gratulálunk.
A HZSE Ligarögbi szakosztály keretein belül induló Budapesti Kosok ezüstérmes lett.
A megkezdett munkát a csapat tovább folytatja és minden érdeklődött szeretettel vár a campuson tartott edzésein, csütörtökönként 19:30-kor.

vissza